torsdag 23. desember 2010

Kvelden før Kvelden.

Det er Kvelden før Kvelden. Nå er ALT klart, dvs alt som kan gjøres klart før i morgen vel å merke.

Planene for julen har vært mange, men jeg har vel ikke helt fått gjennomført alt i år, av en eller annen grunn så har ting blitt litt annerledes med en liten en i hus. Ikke har jeg fått laget kokosmakroner, ikke har jeg fått laget marsipan, og ei heller har vi noe pepperkake hus i år. Ute ble heller ikke treet dekket med de flotte lysene, men det kommer en jul neste år også... Da kan vi gjøre alt det vi ikke fikk gjort i år. Koselig er det nå her uansett. :) Neste år så er jo Emilie hjemme på Julaften og Oliver er litt større og forstår litt mer, så tradisjonene blir viktigere å holde neste år har vi blitt enige om. Og neste år skal vi få feire denne søte juletid, i det flotte nye huset vårt. SOM vi gleder oss :)  (ja det er mye mas om dette huset, for jeg er helt sjuk etter å få det ferdig... det blir sååååå Fint!!! )

Men av de tingene jeg da faktisk har fått gjort unna idag, så innebærer det å vaske badet og toalettet, jeg har fått ryddet rommet til Emilie, fått vasket litt Ulltøy. Og nå i kveld har jeg fått slengt sammen ei kryddermuffins røre. (de er KJEMPEGODE) tanken er at de skal stekes i morgen tidlig, for disse muffinsene er alltid best første døgnet. (de er gode etterpå også, men altså ikke best da) 

Dagen i morgen skal vi feire todelt... Først skal vi en tur til Aase. (Bestemor)  Der skal vi spise og kose oss, og når lillegutt er soveklar sånn i 19 tiden, så drar vi til mammaen og pappaen min, og der skal vi kose oss med (Kaffe) brus og kaker :)  Og ikke minst pakker. Jul er viktig for meg, og jeg har faktisk i løpet av mine snart 28 år, ikke feiret jul uten mamma og pappa en gang. Til og med den jula jeg hadde kveldsvakt, så dukket jeg opp hjemme etterpå. :o)

Vel, jeg gleder meg til i morgen, og regner med det er mange andre store og små som også gjør det. Dagen må starte nokså tidlig, for her skal endel programmer på tv med før vi kan ta formiddagsturen til Farmor på sykehjemmet.  Håper alle andre får en like flott Jul som det jeg har tenkt å ha... :) God Jul til alle, og til alle God natt... :)

Vi avslutter dette innlegget med det flotte Julekortbildet vårt, tatt av Linda Gabrielli.

Posten har kommet frem til Jul... :o)

Hurra for Posten. ENDELIG har de da klart å gjøre unna noe kjappt.

På mandag måtte jeg ringe til Nfoto for å etterlyse noen bilder, som jeg desverre ikke hadde fått med i min gedigene bestilling av bilder. julekort og kalendere. Siden de brukte 4 dager å få pakken min fra Oslo til Sandefjord (!!) den gangen, hadde jeg ikke akkurat de største forventningene om at disse skulle rekke frem.

Samme gjaldt når jeg samme kvelden satt meg ned og bestillte fra http://www.papirloftet.no/
Vel vel, det som skjedde var at begge deler kom frem i dag!!! Hurra... Så snart går turen opp på Butikken for å hente pakken min. og Bildene har jeg kost meg masse med allerede.  Er så fornøyd med de bildene fra fotografen... og kan ikke vente før jeg får tid til å sette meg ned å scrappe de :) Gleder meg bare sånn :) 

I tillegg har jeg  benyttet meg av dagen til å sende ett par andre viktige Eposter... En til megleren vår, den var i grunn ikke sååå viktig, og en til Barnehagen jeg vil ha Oliver i.

Den super koselige dama i barnehagen svarte på eposten min nesten med en gang.  Og siden jeg hadde slengt inn ett lite spørsmål i fht om de tok inn barn på litt "ugunstige" tidspunkter, som i april/mai så fikk jeg også svar på det. De HAR plass til Oliver til den tiden. Og de så gjerne at han faktisk begynte da, slik at han var godt innkjørt i bhg før hovedopptaket i august. :o)
Vel, det var jo egentlig ikke slik vi hadde tenkt det... For Ollis skulle IKKE i bhg før August var min mening... men når alt kommer til alt, så trengte hverken Henning eller jeg veldig betenkningstid når vi kan få plassen i denne bhg fra litt tidligere. For det første så får vi da faktisk plass i den barnehagen, som  vi ønsket. En friluftsbarnehage med fantastiske fasiliteter.
Flere argumenter er at : jeg slipper å tenke på å søke ny jobb, barnehagen har åpent fra 6.00, noe som gjør at både Henning og jeg klarer å levere han før jobb. 
Barnehagen har egen kokk, og barna får servert middag med grønsaker hver dag, så dersom mor kommer hjem fra jobb og er sliten, så trenger jeg faktisk ikke ha altfor dårlig samvittighet overfor kostholdet til gutten, han har jo da allerede fått ett varmt måltid minst. :) (skulle ønske det var slik for storesøstern også... :( )
Jeg er bare så utrolig fornøyd akkurat nå, til tross for at jeg jo egentlig syntes det var for tidlig for han. Men han blir jo da 1 år den måneden. Sikkert morsomt for han å "feire" bursdag i barnehagen allerede under en mnd etter han starter :p 
Han får fri hver fredag frem til Over sommern da iallefall, for enn så lenge så er turnusen min slik at jeg har fri de dagene.



tror dette blir veldig bra jeg :) 

tirsdag 21. desember 2010

Trøtt Morgen.... :)

Etter en lang natt, så sitter jeg nå her i mangel av noe bedre å gjøre sånn før jeg og Lillegutt finner sengen igjen...  Oliver har holdt det gående i hele natt, Vi mistenker at han både får tenner, og at han har smått vondt i magen. Så i en blanding av det, så har hverken Henning, Oliver eller meg selv sovet stort i natt.

Vi endte med å stå opp før vi måtte, det var liksom like greit. Om en liten halvtime går Emilie til skolen, og jeg gleder meg... da skal vi tilbake til den varme sengen, og forhåpentlig få inn noen timer til med søvn. Han må jo ha behov for det han og? Herre, jeg har iallefall de største posene under øynene noen sinne.

Men ellers så er det straks klart for jul her. Treet ble pynta i går. Huset er ryddet, og klart for litt julevask idag... (her skal iallefall ikke jeg vaske ekstremt nøye, vaskehjelpene mine gjør det jo nøye hver eneste uke, så det er jo minimalt med skittent det blir i løpet av en uke... :)

Treet i år er stort, men jeg tror neppe jeg går med på noe mindre neste år... :)  Vi hadde jo håpa å feire denne jula i det nye huset, men når huset knapt har tak for .øyeblikket, så går jo ikke det.

Litt enkle, men det sies at det enkle er ofte det beste. Dette er Til og Fra lappene.

Bursdagskort til Rune. Som har bursdag i morra, så han rekker vel å få det ganske så snart. I allefall før han får snoka opp bloggen min


Ellers så har de siste dagene vært nokså produktive. Jeg har fått laget til og fra lapper, bursdagskort, og ikke minst kremmerhus. Sistnevnte skal mine besteforeldre få med karameller i :) 
Kortet er ett såkallt brettekort. Faktisk så syntes jeg de er mer morsomme å lage enn vanlige kort.
Her sees først baksiden, og bilde 2 er slik det ser ut når man bretter det ut :o)

Så er det kremmerhusene. Veldig enkle å lage i grunn, hadde en mal fra boka jeg glemte å avbestille (igjen!!!, om ikke annet så skal iallefall ikke Henning klage over at jeg ikke har brukt den boka til noe :p )  Har brukt ett mønster ark fra Maja design, hatt litt blonder på kanten og en Julestjerne. Sløyfer  og bånd til å henge opp i.  Jeg kunne jo selvfølgelig ha gjort mye mer ut av de. Men sånn akkurat i går så haddde jeg mer enn nok med å lage de enkle.  :)

Oppi disse har jeg lagt hjemmelagede myke banankarameller. De er kjempe gode, men desverre garantert ikke anbefalt av noen helseguruer...  :) (skal jo ikke være det i jula heller da...) Oppskift på disse kan du finne her 
Nei nå har klokka flydd, Emilie skal gå om ca 5 min, og da kaller sengen oss tilbake.. Når vi så må opp igjen så er Emilie hjemme fra skolen, og skal hentes av sin far. Oliver skal bades, og så skal vi en tur til byen. :)

Ønsker alle andre en like innholdsrik dag som jeg får.... Gleder meg til julefreden senker seg :)

søndag 19. desember 2010

Det nærmer seg Jul....

Jeg begynner nesten å bli litt stresset her...


Vel altså alle julegavene er i boks. Nissen til mamma er ferdig strikket og har fått besøk av en full treliter... (så den ser ut som en god og rund feit nisse... Regner med formen blir litt lettere når Mamma får den og får gjort ett lite innhugg i den :) )
Jaja, like fin som modellen i boka var den nå ikke... Men det er første forsøk, og jeg syntes det var bra nok  :) Moro var det nå å lage den uansett...

Ellers så har jeg fått laget både Clementin marmelade og Karameller. Den første omgangen med marmelade ble god den og, men kanskje en smule bitter i fht hva jeg liker best. Så derfor var det igang igjen i dag med ny posjon, denne gangen brukte jeg bare skallet på halvparten av clementinene, og jeg unnlot å bruke for mye av skallet på sitronen. Da ble det en skikkelig god marmelade etter min mening iallefall. Ordentlig Julete. Emilie var også helt i ekstase over å få bli med å skrelle clementinene :) 
 Her er gårsdagens forsøk i kjelen,

Oppskriften er som følger :

1 Kg clementiner (ca 12 stk)
500 g sukker.                       
0.5 l  vann                            
1 Sitron                                
1 vaniljestang.                       
               
Vask og skrubb (halvparten) av Clementinene og sitronen  godt.
Kutt de i 4 på langs.                                                                 
Strimle deretter opp i tynne skiver på tvers igjen                        
(hvis man skreller halvparten av clementinene så kutt de også slik.)
Ha dette i en kjele, sammen med vann og sukker, gi ett kort oppkok.
Ha deretter i snittet vaniljestang. (ta gjerne ut litt av frøene også)
Kok så denne blandingen i En time, og ha over på varme glass.

Jeg brukte såkallt syltesukker, med pektrim, noe som gjør at syltetøyet får en fin konsistens, og bedre holdbarhet :) Kjempe oppfinnelse. Og dette ble faktisk veldig godt.

Ellers så er juleforbredelsene i god gang. Mangler litt å få pynta til jul, men håper det kommer seg utover kvelden i morra. Kjekt om  gubben også kunne vært hjemme, noe han ble forhindret av idag, på grunn av ca en halvmeter snø som har bestemt seg for å dette, så han måtte opp til Huset i Kodal for å måke :( nesten 3 timer var han der oppe, i og med vi kun har tak på halve huset (FREMDELES!!! argh :@)  Så nå håper vi virkelig de klarer å tette det i løpet av uka som kommer, for å måke inni huset var visstnok en skikkelig drittjobb :( Vel vel, det blir morsomt når det blir ferdig og vi får flytte inn... gleder meg som en unge. Kjøkken og alt er klart og venter bare på å bli satt inn... gulvet til huset kjøpte vi jo før lillegutt kom til verden, så det har ligget på "lagring" her i 7 mnd allerede... jaja...d et kommer en tid for alt. :) Og jeg gleder meg... Bare synd det tar sånn tid... Den opprinnelige planen når vi satte i gang prosessen i fjor til jul var jo at vi skulle være inne til jul i år... vel vel, det endte med nok en jul i Nygårdsveien, men dette blir jo også da den siste.


 Slik så huset vårt ut i går, vi har fått vindtett plater på halvparten av taket iallefall... når resten kommer på nå så er det no more måkings innvendig iallefall!

Vel, nå får mor gjøre ferdig dagens marmelade, og fortsette på julegavene. :)

torsdag 9. desember 2010

Buzzador :)

Jeg er med i ett konsept på nett, som kalles Buzzador. (http://www.buzzador.no/ )


Dette konseptet går ut på  at du får motta produktprøver fra diverse merkevarer (slik som Dr. Greve, Natusan og Nestle for å nevne noen) Du skal så teste disse varene hjemme, og så skal du gjøre deg opp en mening om produktet. Deretter skal du Buzze dette videre til vennene dine. Du har da fått små produkt prøver i forskjellige former, som de kan få prøve.  Og slik som denne gangen så må jeg si at de prøve produktene jeg har fått jo er bare fantastisk hendige!!!

Denne gangen deltar jeg i en kampanje for Nestle Barnegrøt (fra 6 mnd) Havregrøt Banan/Aprikos :)
Altså disse prøvene har jo bare vært supre å ha i stelleveska, eneste som er synd er at de ble fryktelig fort borte. Kanskje en av kommentarene mine bør være å beNestle lage slike pakker med posjonsposer som man kan ha med sånn? Jeg har iallefall hatt stor nytte av de når vi har vært i åpen barnehage, i byen for å handle julegaver og ellers når vi ikke har vært hjemme (slik som i går når vi besøkte det nye tantebarnet på sykehuset) Så når Oliver trenger mat, så har jeg med meg grøt, det er jo bare supert.)

Men jeg kunne jo ikke beholde alle de prøvene jeg fikk selv heller, så jeg har da fått delt litt rundt meg :)
Vi er jo en gjeng med "nybakte" foreldre, som henger sammen sånn ca en gang i uka, Jeg hadde med meg disse prøvene på ett av disse treffene. Nå har ikke alle av oss så store barn at de spiser grøt ennå. Men de av oss som har det tok for oss med prøver :) Fler av de hadde prøvd denne grøten selv før. Og generellt så virker det som om de barna som har begynt med grøt syntes denne er god på smak. Personlig så har jeg jo ett lite grøt monster, så jeg er nå sikker på at han spiser absolutt alt!  :) Vi startet jo med Sinlac grøten pga sykehuset mistenkte intoleranse for kumelks protein, når vi så fikk lov å starte med "vanlig" baby grøt så  ble lillegutt rimelig så happy. Risgrøten gikk ned på høykant, men vi merka at kanskje han hadde behov for mer energi fra grøten og 6 mnd grøten ble da neste alternativ. Idag bruker vi hvetegrøt / havre som vi smaksetter med fruktpuree, Denne grøten, banan - aprikos og til kvelden går vi hardt ut med Havregrøt Naturell (Go natt)  Det kan se ut til at dette er en kombinasjon som funker, lillegutt sover godt om natten og trenger ikke melk sånn før i 5 tida. Og det kan jeg like!!!

Eneste spørsmålstegnet jeg setter ved ferdig baby grøt er at det i mange av de blir tilsatt palmeolje :( 
denne artikkelen fra forbrukerombudet omtaler bruken av palmeolje i babygrøt.


Nå står det i denne artikkelen at Nestle har deklarert at de benytter seg av palmeolje i sine produkter. Men denne er jo allerede blitt 2 år gammel, og deklarasjonen sier nå bare Vegetabilsk Olje, jeg er derfor litt usikker på om Palmeolje lenger er bestanddel i Grøtene til Nestle.  Jeg velger å håpe på at de ikke er det. 

I tillegg så så jeg en test av babygrøt for litt siden. Les denne her


Der kommer faktisk Nestle ut som den eneste grøten som har det de kaller tilgjengelig jern. Jern som de små babykroppene våre tar opp lett. Noe jeg igjen ser på som svært positivt.  Jeg vil jo helst at lillegutt skal få i seg det jernet han trenger, og han får jo ikke lenger det han trenger fra meg så... :)

Så, spørsmålet er vel i grunn ikke enkelt besvart, hva er egentlig det beste for disse små kroppene?
Vel mitt svar på det til jeg finner den perfekte løsningen (som lar seg gjøre i en hverdag hvor man straks skal tilbake på jobb) er at så lenge min lille gutt får mat, og er fornøyd, vokser, utvikler seg og trives bra! så er DET det aller viktigste for meg!!!

Oliver spiser Lunsj. Og Mamma er ALTFOR treg til å komme med skjeene!

Ganske fornøyd og mett gutt.

Rimi pakke, 6 mnd

For noe som nå begynner å bli en liten stund tilbake. (altså mer enn 2 uker siden) så fikk jeg hente banrepakken fra Rimi, til barn på 6 mnd. Og til tross for at jeg når jeg fikk 0-6 mnd pakken var ganske skuffa, var jeg tilsvarende positivt overrasket denne gangen. Oppi her var det faktisk en god del som kunne brukes. Eneste som måtte videreføres  til min søster denne gangen var en veeeldig rød smokk med ett hjerte på. Den ble i overkant jentete for meg, men siden søstern nå har fått sin vakre, fantastiske Sunniva, så er det jo ikke noe problem, til nytte kommer den uansett.

Her var det blandt annet:
Bambino Smokk, ¨
Bambino spiseskjeer.
Prøvepakker på våtservietter fra både pampers, og natusan.
pakke med engangs smekker fra Libero.
Pakke med noen få engangs tisselaken fra Huggies.
Solidox tannkrem prøve
Prøver på natusan kveldsbad og natusan baby olje.
Sunsilk shampo og balsam prøve til mammaen.
Dr greve intimvask prøve
Asan intimvask prøve 
tre Libresse tamponger.
4 Pampers Active fit bleier i str. 4.
og en Huggies Badebleie.

Så denne gangen var det mye bra.

Har også fått Libero sin 6 mnd pakke, men desverre tenkt ejeg ikke på å ta bilde av den da...

Fotograf Bilder. :) fra 3 desember

Forrige Fredag, var vi en tur ute på Lahelle og besøkte ei koselig jente som heter Linda. Hun driver med fotografering på siden av sin vanlige jobb, og bildene hu tok av mine kjære små viser helt tydelig hvorfor

Hun har sin egen blogg også, så jeg anbefaler en tur innom der også...! http://www.lindagabrielli.blogspot.com/ 

I går var vi borte å hentet resultatene. Og jeg er bare så utrolig overlykkelig fornøyd.

Siden hun ikke har eget fremkallingsstudio, så får man bildene på cd, og kan fremkalle de selv. Så jeg syntes absolutt at her får man mye for pengene!!!

Oliver og Emilie var to stk eksemplariske barn under fotograferingen også. Hvem i all verdne hadde trodd at jeg skulle få to sånne??? (hvertfall ikke meg) Oliver syntes det var kjempe gøy, og stor gliste hver eneste gang lyset blinket. Noe jeg jo får igjen for med flotte smilebilder. Emilie er jo stor, så hu er ikke like vanskelig å dirigere, men hu var en eksemplarisk storesøster, og gjorde det hu kunne for at vi skulle få flotte bilder.  Jeg er så stolt av de to fotomodellene  mine :D


Her følger bildene , det beste av alt er at jeg har mange fler, men det tar bare så utrolig lang tid å laste de opp :)
foto: Linda Gabrielli

foto: Linda Gabrielli

foto: Linda Gabrielli
Jeg bare elsker dette bildet,han ser så rampete ut :) En liten julealv...

foto: Linda Gabrielli

foto: Linda Gabrielli

foto: Linda Gabrielli
Søskenkjærlighet...

foto: Linda Gabrielli
Emilie. Søta mi...

foto: Linda Gabrielli
Dette bildet bare lyser julekort... :) og det ble det også


foto: Linda Gabrielli
Oliver har ett sånt merkelig morsomt uttrykk akkurat her, som om han lurer på hva i alle dager emilie driver å kysser på han for???


lørdag 4. desember 2010

Hobbylørdag

Vel, dagen har vært lang... allerede.

Begynte dagen med å komme opp av senga i ni tida... Så bærte turen rett opp til Huset i Kodal, de har fått gjort litt smått i løpet av uka... men jeg syntes det sneeeegler seg frem :(

Så gikk turen en liten tur ned til byen for å kjøpe mer garn, jeg har planer om å forsøke meg på litt små prosjekter før jul, vi får se hvordan det går. Og så hadde jeg lovet min kjære nysingle søster Coca Cola muffins. Hu hadde funnet en oppskrift på det, og joda, storesøster stiller opp som baker. `Gode var de og, til tross for at vi ikke fikk laget glasur til de denne gangen... Neste gang rundt tenker jeg :) Små kransekakestenger har vi laget til farmor også, men med noe så enkelt som ferdig kjøpt kransekakemasse. 

Så skulle min høygravide søster og jeg lage snø kuler. Jeg hadde fått bestillt Roser fra http://www.papirloftet.no/  Og kjøpt isopor kuler på Dokken nede i byen. Båndet er kjøpt billig på Nille. Vel eneste angeren vi sitter igjen med når vi nå er ferdige er : Pokker at vi ikke hadde fler isoporkuler? Vel vel, da er det kanskje en fordel at Dokken er åpent i morra? Så da blir det ut å kjøre for å fikse fler tror jeg... MÅ jo bare ha det... 
De ble så bra at vi kommer til å gi bort som gaver til våre kjære bestemødre, mamma og min kjære svigermor.

Alt dette i håp om at kanskje hu lille tanteungen min som hadde leiekontrakt som gikk ut i går skulle dukke opp... Vel... no sutch luck yet... Så jeg krysser fingre og håper på action i løpet av kvelden og natta, sånn at lille Sunniva kan ta turen ut i den store verden den 5 desember. På dagen 29 år etter at Mormor og Beppa (våre foreldre) giftet seg. DET hadde jo vært en fin gave å få på bryllupsdagen?  Og jeg VIL bli tante snart liksom... jeg er utålmodig!!! :) Men men, det er kanskje litt drøyt at tanta er mer utålmodig enn hu som skal bli mamma selv? Vi venter i spenning.


Snøkuler vi laget i kveld. :) Inspirasjon fant vi i boka jeg var så "uheldig" å glemme å avbestille; Julepynt og Julegaver.  Syntes selv de ble veldig fine iallefall...



Til slutt så legger jeg ved ett lite bilde av en liten gutt som utforsker den fine gava fra pakkekalenderen idag :) DVD med Franklin og Julefeiringen. Det er sikkert mest interessant å gnikke tennene på nå, men om ett år tenker jeg den er mer interessant å se på tven...



fredag 3. desember 2010

Husbyggingen går videre.... (håper vi i kulda)

Joda, vi var jo oppe og så på doningen av ett hus vi får i forrige helg. Ny tur blir det i morra tipper jeg, dersom tiden strekker til før gubben skal på jobb å jobbe overtid... :)

Legger ut noen bilder fra forrige helg, huset vårt er fullt av snø... og veien bor ttil huset blir ikke måkt i helgene tydeligvis... så jeg fikk meg en fin vassetur bort til huset for å se...

Siden ut mot veien, på denne siden kommer stuen. Vi får sol hele ettermiddagen på fremsiden av huset.

Badet til venstre, rett frem (bak den store bjelken) er kjøkkenet mitt...

Stuen, og til venstre ser man så vidt litt av spisestuen.


Bilde tatt ved enden av veien, man kan se at jeg måtte vasse ett lite stykke. Heldigvis var snøen veldig lett.




Vi har desverre ikke fått noe spesifikt tidspunkt å forholde oss til med tanke på når vi kan være ferdige :(
Været er ikke helt på vår side, og jeg er redd det går tregt der oppe om dagen... Men det ser vi vel i morra. Pappa hadde kjørt oppom tidligere i uka, og da så han ikke noe som skjedde der oppe. Block Watne sliter visstnok med sykemeldte snekkere, og desverre er vi som kunder de som blir skadelidende av det. Men men, tålmodighet er ikke akkurat min sterkeste side, men jeg får prøve å finne noe... (kanskje de selger det på ebay?? )  haha, men  helt ærlig så har jeg nå bare ett håp om at vi er inne så jeg kan feire bursdagen til Emilie og meg der ... :) Gleder meg som en unge til å få mitt flotte kjøkken, (som forøvrig har fått bolig i garasjen her vi bor nå) og min store spisestue... For å ikke snakke om alt annet som bare blir sååå fint.
Kjølehjørne og induksjonstopp er noe jeg seriøst gleder meg til... spesiellt førstnevnte. :)

Har fremdeles ikke fått gubben til å scanne kjøkkentegninger etc, så det kommer, forhåpentligvis før vi får flyttet :)