onsdag 23. februar 2011

Og når man er i farta og snakker om gamle boliger... :)

Jeg sitter og holder litt "oversikt" over hvor mange folk som er inne å snoker på annonsen  med leiligheten min, for øyeblikket så ligger den svært godt ann... Men jeg fant en annen morsom greie på finn... Jeg kan se hva andre leiligheter og  hus i området har blitt solgt for de siste 12 mnd. Og der tryner jeg også over den gamle leiligheten min :D Den ble veldig fin når jeg bodde der, syntes iallefall jeg... Når jeg flyttet inn der den gangen så var veggene typisk 1990 i farger, mørkegrønt, og burgunder var INN... soverommet mitt var innrøkt og guuult i taket, det var flotte taklamper på begge soverommene, og på kjøkkenet... (sånne type 70 og 80 talls som henger fra taket) i det fulle og hele bar leiligheten preg av den forrige beboeren, som forlot Olympiaveien til fordel for Nygård Sykehjem, skal nevnes. :) Under min regjerings tid i Olympiaveien som varte fra 2004 til 2008 så pusset jeg opp ALT, men så tjente jeg vel det som kan kalles godt på den også... den var den gangen ett røverkjøp... svimlende 740 000 gav jeg for den, og jeg solgte den for 1 250 000 så fortjenesten var grei,... selvom jeg jo hadde brukt noen kr på å pusse den opp også må vite.  Kjøkkenet gikk fra gammelt og orginalt med skrå skaper, til praktisk og IKEA... Badet fikk også en oppgradering, (da og ikke før helt mot slutten av min tid)  Og ble LEKKERT:...! men etter jeg hadde gjort det, så fikk jeg det for meg at jeg ville flytte... så ja... da gjorde jeg det da... til nok ett oppussings prosjekt.... Gudene måtte vite hva det er med meg... :p men men... Nå flytter jeg jo inn i helt nytt... så hva skal liksom jeg finne på nå da?  Og det er tydelig at når jeg er ferdig å pusse opp i noe, DA finner jeg det for godt å flytte igjen, for det er jo det som har skjedd denne gangen også... :) Vi ble ferdige forrige uke her... I Olympiaveien så var jeg ferdig dagen før fotografen kom for å ta bilder...

Jaja, hjernen min finner vel på no etterhvert tenker jeg... :P skal bli ganske deilig å få alt nytt også... Ikke skrusikringer som selvfølgelig må ryke når kalkuna står inne på nyttårsaften og sånt... DET blir deilig det! 

Uansett... Link til den forrige herligheten ligger her... Ingenting annet enn det ene soverommet (barnerommet den gang og nå)  er forandret siden jeg flytta... (ikke engang fargene)  Barnerommet hadde malte prikker... og de er borte nå... men det er kanskje ikke så rart siden det tross alt også var malt prinsesse Emilie på veggen der den gangen :p 

Stjal ett bilde fra annonsen der... dette er det gamle kjøkkenet mitt... resten kan dere se på denne linken...

http://www.finn.no/finn/realestate/homes/viewimagewide?reference=0/214/911/40_1549197451.jpg&finnkode=21491140

Moro å se igjen altså... Den ble da solgt igjen for nesten ett år siden :)  Og det nærmer seg jo straks tre år siden jeg flyttet derfra...(april)  Minner ... :)

tirsdag 22. februar 2011

Så var det dags....

 Leiligheten kom ut til salgs idag...  Blir spennende å se hvordan det går med salget, jeg har sommerfugler i magen i forhold til pris og ikke minst i forhold til hvor fort dette kan gå... Mediene er jo ute å hauser opp stemningen, det er selgers marked, og det er rekkehus og tomannsboliger det er manko på... Når leil. min ble lagt ut så var det 3 rekkehus (hvorav to av de var til oppføring, så altså ikke noe faktisk hus ennå, som igjen levner mitt til å bli det eneste) og 8 tomannsboliger. Med andre ord, så bør forholdene ligge tilrette til både å få prisantydning (og jeg drømmer selvfølgelig om mer) OG at den går fort.

For å gi folk ett lite inntrykk av hvor mye som er gjort her siden jeg flyttet inn tenkte jeg å legge inn bilder av før etter... dette blir morsomt skal dere se...







 Stue Før...


Stue etter...
Kjøkken Før...                                                         Etter ...




Gangen før...


Gangen etter...

Største soverommet før...



Storesoverommet nå...



Gjesterommet den gangen



Og nå...



Badet før...

Badet nå... Gjort litt ...



Toalettet før...

Og etter...



Kjellerstua



Emilie sitt rom før og nå...

Litt fler bilder fra nå...





Jupp jeg har blitt ganske så fornøyd, borte er det flotte kjøkkenet anno 1984, og den fantastiske baderomsinnredningen som opprinnelig hadde vært bare en vask, men da med ett skap trøkkt oppunder.
Det fantastiske brystpanelet som skjulte brudd på brannsikkereten til begge naboene har også måttet bøte med "livet" mens jeg har regjert Nygårdsveien 74E. Veggene har måttet tåle å bli malt mens jeg har bodd her, Soverommet vårt hadde jo aldri så mye som luktet ett lite gram med maling engang før jeg kom. Og jaggu kunne den veggen spise maling... Drøye 16 liter maling gikk med for å male de veggene. Mange gode minner har jeg hatt her... Men tiden er inne for å overlate herligheten til en annen familie som kan lage sine egene minner her... Og akkurat nå kjennes det helt greit... For det betyr bare at Jordbærveien er nærmere... :)

Natti natt til alle der ute, nå skal mor her i hus i seng, og gjøre seg mentalt forberedt på en arbeidsdag i morgen,... for første gang på drøyt halvannet år...

onsdag 16. februar 2011

Monsterbukser og Dåpskort... :)



Joda, jeg gir opp... jeg er elendig på å holde meg unna pyssler... Jeg er notorisk og MÅ ha noe å holde på med... Men det er jo så moro når jeg får til nye ting også... Denne gangen har jeg begitt meg ut på Monsterbukser... Jeg så det først for leeenge siden i ett Gravid blad jeg hadde, vel, det har jeg jo klart å kaste, men hva er det ikke nettet kan hjelpe til med av oppskrifter?  Og HER finner du oppskriften jeg har brukt. Vel jeg valgte Østlandsgarn fra Nille. Billig og faktisk ganske så behagelig...  :) Totalt så kom materialkostnadene på bukse nr 1 på i underkant av 70 kr, og bukse nr 2 på under 50 kr. DET må kalles billige klær :)  Moro å strikke de var det også, kjente at mestringsfølelsen blomstret max, når jeg faktisk forsto hvordan jeg skulle gjøre det, og at jeg fikk det til... Vel jeg forsøkte meg først på en bukse i str. 1 år... Veeeel, der bomma jeg litt da, for jeg glemte å lese bi setningen om at om man bruker tykkere garn så kan man med fordel redusere antall masker... :p Jaja...Buksa i str 1 år ble brått plutselig iallefall str 4 år, og den sjenket jeg derfor heller som gave til Jenny... :) Men ikke før jeg hadde fått tatt noen bilder av gullet mitt i den... Måtte jo se hvor grådig jeg hadde bommet??? (GRÅDIG)

Type forvrengt monstertryne... tydelig at den er endel for stor


Likevel ganske fornøyd med første eksemplaret jeg har strikket selv da... Imponert over meg selv at jeg fikk det til... 
Bukse nr 2, litt mer riktig i størrelsen...


Og en meget fornøyd Oliver som har vært god og varm når han har lekt på gulvet de to siste dagene...


I går fikk jeg endelig rota meg til å lage dåpskort også, vi skal i dåp til Oliver sin tremening på Søndag, og det var på høy tid at det ble gjort... I tillegg har jeg jo måttet pakke sammen tingene mine, siden vi skal ha fotograf på besøk på fredag for å ta bilder i fht salg av leiligheten. Så nå er rommet klinisk renset... og fantastisk ryddig... (det ser faktisk nesten ubebodd ut) Og ingen i verden tror jeg kunne tippet at jeg har en grise dyr hobby jeg dyrker der inne, iallefall ikke akkurat nå. 

Jeg syntes dette brettekortet var så søtt, jeg ramlet over en tutorial på dette via en side... (ikke spør meg hvordan... ) Og tenkte at dette måtte jo testes... :) Resultatet ble slik.



 Tutorialen finner dere HER

Ble ganske så fornøyd med dette også... Så blir vel å lage slike igjen en gang også... :)

søndag 6. februar 2011

Referat fra kakebakingen i helga...

Joda... siden gubben hadde bursdag måtte det jo feires (mot hans vilje?)

Og da får man jo en flott annledning til å prøve den "nye" hobbyen...

Inspirert av å ha sett litt for mange kakeprogrammer på tv, så laget jeg marsmellowsfondant og bestemte meg for å lage kake med det på. Bestillte meg litt utstyr på http://www.kakeboksen.no/ og gikk i gang.


første forsøk på å lage fondant roser ble seende slik ut :

Ganske fornøyd selv faktisk...


Så selve kaka. Kjempe god ble den. Sjokolade og banankakebunner, to stk av de, med sjokolade smørkrem inni, og vanilje smørkrem som lag utenpå (for å feste fondanten litt) 

Selve kake resultatet ble slik til sist.

Jeg hadde jo egentlig kjøpt meg bokstav utstikkere, men de funka ikke helt (ennå iallefall) så det får vi forske mer på etterhvert...


Så hadde de to fantastiske søstrene bestillt hver sin muffins type...

Tilla bestillte Cherry CreamCheese Cupcakes  
resultat:


De ble veldig gode, men ganske så kompakte av seg.

Og så mellomsøster Tori ønsket seg chocklate chip banana muffins, med marsmellow vanilla frosting.

Som sagt så laget og resultatet :


De er kjempegode...

Alle oppskriftene har jeg som vanlig hentet fra http://www.detsoteliv.no/ 

Gubben var fornøyd med kakene han altså, og jeg mistenker at kara på jobben hans også blir det i morra, for dette er kaloribomber uten sammenligning, så de må ut av huset fort!!! Greit jeg har vært flink å trena 2-3 ganger i uka ett par uker nå... men det letteste er å ikke ha sånne bomber tilgjengelig...


onsdag 2. februar 2011

Hurra for Gubben...


Henning blir gammal i morra... :D (så nå er han ett helt år eldre enn meg i hele to og en halv måned) 

I den annledningen så måtte man jo til å bake litt da :)  Først laget jeg snickers kake som han skal ha med på jobben... Og deretter måtte jeg til å lage noen nye muffins... Alltid moro å lage muffins.

Denne gangen ble det White CupCakes. Oppskriften kan man finne på http://www.detsoteliv.no/
Med Vanilje frosting.
Selve muffinsene ble saftige og gode. Litt tradisjonell muffins smak etter min mening. :) Med frostingen ble de kjempegode, eneste er at de er fryktelig mektige... Men like greit det da, siden det sikkert er en kaloribombe uten sammenligning... Godt var det nå uansett...

bilder av mesterverkene følger :



Og ellers... Så går det endelig fremover!!! Dvs. Oliver klarte å komme seg fremover idag. Siden forrige fredag har han til stadig øvd hardt på å  stå på alle 4. Og idag gikk det endelig fremover... :) Jeg hadde en stk meget stolt gutt da ja... :) Tror det blir å stå over åle stadiet her,... Akkurat som storesøstra går han nok rett på krabbingen. Ellers så syntes han nok ennå det morsomste er å gå bakover, for det klarer han, og det VELDIG fort!!!! men den 2 feb kommer til å stå som dagen han krabbet for første gang :)