mandag 10. oktober 2011

NYTT forum for alle scrappeglade jenter(og evt gutter)

Ja, så var dagen kommet, når Lines lille hemmelighet sprakk :)

Min kjære søte venninne Line har bært på en liten hemmelighet over en stund, og har vært svært så hemmelighetsfull også !!! Men nå har det begynt å komme sneakpeeks ;)

frøkna er rett og slett med å starte ett helt nytt forum for sånne gale kvinnfolk som bruker tusenvis av kr, (og timer) på å lage super flotte sider, kort eller annet moro man kan finne på med en så fantastisk hobby...!


Jeg gleder meg selvfølgelig til å følge med videre! De lover at det skal bli fler og fler lekkasjer i dagene som kommer mot den offisielle åpningen! Og denne frøkna (som tross alt i all hovedsak kommer til å være hjemme frem til 1 november) skal følge godt med! :) GLEDER meg som nevnt her!



Scrappeland kan du besøke her


fredag 7. oktober 2011

Det er Høst, og det skal høstes...!

Jupp, det har blitt høst, været og trærne forteller oss at det ikke er noen tvil... Høsten er her...

Ikke alt er positivt med denne årstiden (som alle andre årstider) men den har likevel sin sjarm synes nå jeg...
De flotte fargene, og alt vi kan få av naturen er bare fantastisk!

EPLER! må være noe av det beste! Og så utrolig mye man kan gjøre med de også?`

Oppvokst er jeg med en mormor som gjennom hele mitt liv har laget hjemmelaget syltetøy av alt som går :) Og av den grunn har man da også fått smaken for at det hjemmelagede, ofte smaker best! Så støtt og stadig skjer det at jeg har vært på besøk hos Mormor og Morfar, og kommer hjem med det gubben ville kallt griller i hodet! (ikke alltid han syntes det er SÅ negativt da)

Denne gangen var det da eplesyltetøy!



Mormor sin oppskrift er altså som dette :) 


Det skal innrømmes at jeg i dette tilfellet har kjøpt norske epler i butikken, i mangel av trær å plukke fra :) men det ble super godt likevel!
(og Norske epler MÅ det være)

Eplene her er type summerred

Til 1 kg Epler så gjør jeg slik

Kok opp 1 dl vann, med ca 300 g sukker (avhengig av hvor søte/sure eplene er)
Skrell eplene og del i biter 
(ha gjerne på sitron mens du kutter så slipper du at de blir brune)
Når sukkerlaken koker ha eplene i og la koke noen min 
(jeg bruker også stavmixer for å dele opp noen av bitene, men liker at det er noen biter igjen også)
Hell oppi 1/2 pk sitron gele.
Den gir god smak til syltetøyet, og gjør at konsistensen blir litt tykkere 


Kun å kunne regne som helt fantastisk! 

Har tidligere denne sesongen laget hjemmelaget villbringebær syltetøy, jordbærsyltetøy og ikke minst plommesyltetøy også da :p Supert å ha noe slike godsaker i frysa til de kaldere dagene! 

Må forsåvidt i gang å lage den 3 posjonen snart, for her i hus har det gått så fort unna at jeg ikke har rukket å fryse stort :) Hehe 

Enjoy ! 

Har vært en tur ute å tatt bilder av gulla i dag også... Her er ett av de jeg har lekt litt med redigering på av lillegutten min da :)