onsdag 26. september 2012

Angry Birds kake

Jeg fikk en koselig forespørsel om jeg ikke kunne hjelpe å lage kake til Ste sønnen til ei venninne. Hun ønsket seg en angry birds kake til han, og det måtte jeg jo selvfølgelig prøve på...

Selvom jeg ikke akkurat har masse erfaring med modelering så kasta jeg meg ut i denne oppgaven med glede og iver. Og jeg storkoste meg mens jeg jobbet med figurene altså ;) Det skal nevnes at det hjelper mye når gubben er nesten like ivrig som meg... ;)

Resultatet ble slik:




Som det er lett å se så sleit jeg litt med å få konstruksjonen til steinene til å holde sammen, så det ble endel Royal Icing på de. Selv med tannpirkere inni som støtte så holdt de ikke sammen, så ved en evt senere annledning får jeg finne på noe lurt med dette :)  Figurene er jeg superfornøyd med :) 

Kaka var ei saftig sjokoladekake, med nesquick krem, og jeg trekte den med MMF som jeg hadde farget på forhånd. All pynten er laget i MMF. 

Å lage sånne kaker er moro!! :) 

Nå håper jeg at jeg ikke er like stille i fremtiden som jeg har vært til nå... Meeeeeeeeen, det sier jeg jo hver gang da... Så tiden vil vise ;) 


Neste helg skjer høstens vakreste eventyr for mitt vedkommende. Da er det CASA treff i Tønsberg, en stor gjeng damer med (en av) verdens beste hobbyer som samles og scrappes hele helga ;) Denne gangen tar jeg meg skikkelig husmorferie og sover over... Ser frem til dette altså... 


men først.. Jobbehelg :)



En koselig "ny" hobby :)

Da er jeg tilbake igjen, hvorvidt det er for å "bli" får tiden vise... Jeg inrømmer lett at livet som trebarns mor er tidvis stressende, og at det rett og slett er for få timer i døgnet til tider....  Men siden jeg nå ikke har skrevet noe her siden før sommern (eller no) så er det vel på tide å komme med ett ras av bilder av diverse fra de siste månedene :)  


Denne koselige "nye" hobbyen jeg snakker om er kakebakinga :) Siden  i sommer så har det tatt litt av, og jeg har kjøpt endel nytt utstyr :) Men så er det jo bare vanvittig moro også da :)   Jeg har også laget kaker til andre den senere tiden, noe jeg syntes er ganske så moro i grunn :) Så om noen ønsker seg kake, så er det jo bare å spørre :) Har jeg fri fra jobb, evt om jeg har tid uansett, så hjelper jeg gjerne.  :) Send meg gjerne en mail, eller kontakt meg på Facebook eventuellt!



Dette er dåpskaka til Markus :) Og jeg ble riktig så fornøyd med denne om jeg kan si det selv!
Denne kaka er en hvit vaniljekake, med bringebær syltetøy, krem og banan.  Ett tynt lag med vanilla icing og trukket med Marsipan. Marsipanen har jeg lagt over en pregematte.
Bildet er spiselig, og all pynten har jeg laget selv i Marsipan :) Det var veldig morsomt å lage kaka selv, og dette aleine er nesten grunn nok til å bli litt lei seg for at Markus er siste skudd på stammen... :)


Kremkake i samme stil, med spiselig bilde og hjemmelaget marsipanpynt. Denne laga jeg vel mer eller mindre bare fordi Emilie ikke liker Marsipan, men den er også hvit vaniljekake, med vaniljekrem i. 





Nok en gang hvit vaniljekake, Denne gangen til min Morfars 80 årslag, fyllt med vaniljekrem og bringebærsyltetøy.  Pynten er hjemmelaget og i Marsipan. Brukt samme pregematte som på dåpskaka og trukket i Ekstra Hvit marsipan 




Ja jaggu har Hjerteformen min fått kjørt seg i det siste. 

Marianne er ei venninne av min mamma, og de driver en gård, med bl.a Kuer :) Siden jeg fikk frie tøyler på denne kaka, så endte vi med ku kake. Kua er modelert i Marsipan, og jeg tror jeg brukte 3 timer på den (men jeg er jo helt fersk på dette, og måtte prøve meg frem :) Kaka er Hvit vaniljekake, med bringebærsyltetøy og vaniljekrem.  All pynten er også her hjemmelaget :)  



Barbie kake til verdens søteste jenny! 
Jeg har antagelig den søsteste, men mest storkjefta ungen ever... Emilie sa helt uten at jeg har nevnt noe om det, at joda... jeg klarte ¨å lage barbie prinsesse kake til Jenny. Vel... da måtte jeg jo prøve da... og jeg er faktisk ganske fornøyd med resultatet til at det er første forsøket.
Kaka er en Charlotte Russe, noe jeg ikke hadde laget siden 1 året på Hotell og Næring, men det er jo i grunn også så enkelt at det er umulig å gjøre feil. Rullekake med bringebær syltetøy, og bringebær fromasj. Veldig godt.
Jeg trakk kjolen med MMF, og har laget all pynt i det. Pynten har jeg så tørket litt slik at de fikk holde formen, og gått lett over med rosa og lilla rainbow dust :) Spiselig alt uteom barbien i grunn :)




Siste kaka jeg viser i dette innlegget er denne, Rund vaniljekake, med bringebær og vaniljekrem. Trekt med marsipan. Hjemmelagede roser, kala liljer, og blomster, samt eføy og sommerfugler (brukt utstikkere med prege funksjon.  
Denne kaka var litt trist å lage, da den var til Min datters Oldemor sin begravelse.  


Jeg har også laget Angrybirds kake, men den fortjener sitt helt eget innlegg her ;)